Att korkväskor är snygga har många upptäckt. Att de också är hållbara, miljövänliga och dessutom tvättbara är också ett stort plus.

Hur gör man då? Alla väskor som man använder mycket blir smutsiga. Även korkväskor. Men skillnaden mellan en korkväska och t ex en skinnväska är att man kan tvätta den i tvål och vanligt vatten. Inga specialtvättmedel, smörjor eller impregneringar behövs.

Det gäller naturligtvis även andra produkter av kork. Jag har själv en plånbok i kork. Den tappades bort på Skaras Järnvägsmuseum en tidig vår. Den blev liggande utomhus i gruset, i regn och slask i tre månader! En vänlig person hittade den och lämnade den till polisen (med allt innehåll kvar!) så att jag fick tillbaka den. Då var den otroligt smutsig. Men jag hällde upp lite ljummet vatten och diskmedel i diskhon, lade ner plånboken ett par minuter och borstade den sen försiktigt med mjuk borste. Sist sköljde jag den i rent vatten och lät den torka. Resultatet? En plånbok som såg ut nästan som ny!

Så jag kan rekommendera dig som redan har en ljus korkväska, plånbok eller annan produkt – tvätta den när den blir smutsig! Då håller den sig snygg längre! Kolla på denna korta film på 51 sekunder. Väskan i filmen är min egen som jag använt nästan dagligen i 2,5 år och tvättat flera gånger:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s